rubanerie_de_deinze

1968  Etienne De Meyer kreeg het aanbod om een groothandel groenten en fruit over te nemen van pvba De Waele & Co. Oorspronkelijk was het magazijn gevestigd aan de Vaart Rechteroever. Hij startte met een frigo van 3m op 2,5m en twee vrachtwagens. In die tijd was er nog geen sprake van een heftruck en moest men alles manueel lossen en laden. Een zwaar labeur voor Etienne en zijn vrouw Odette Duwijn…

1974  Wegen verbreding van het Schipdonkkanaal verhuisde de groothandel naar de Guido Gezellelaan 18 in Deinze. In de vroegere fabriek van textielbedrijf “ La Rubanerie de Deinze” werd de groothandel verder uitgebouwd. Er werden toen heel wat veranderingen aan het gebouw doorgevoerd,  waaronder een kade om het laden en lossen te vergemakkelijken. Voor het magazijn werd een woning gebouwd. In 1980 werd tevens ook een frigo bijgebouwd waar een heftruck kon binnenrijden. Op die manier werd de zware arbeid een beetje lichter…

groenten_de_meyer_1983 1983      In dit jaar werd een pvba opgericht met als doel de groothandel verder uit te bouwen.

1984 Zoon Rudy De Meyer komt via leercontract in de zaak terecht en blijft tot 1994 in dienst om daarna zelf een winkel in Rumbeke te openen met zijn vrouw.

1987      De firma telt nu 44 klanten waaronder buurtwinkels, restaurants, traiteurs, leurders, marktkramers, snackbars, bakkers, ziekenhuizen, rusthuizen, … Inmiddels beschikken we over 2 frigo’s zodat we meer voorraad kunnen stockeren. Vermits het magazijn opgedeeld is in 2 stukken is

er veel mogelijkheid tot uitbreiding.

1992      Zoon Franky De Meyer studeert af en gaat bij vader Etienne in de zaak meewerken. In 2004 wordt Franky zaakvoerder en oprichter Etienne blijft een handje meehelpen.

groenten_de_meyer_1990

2006      Franky start op zaterdagvoormiddag met de kleinhandel. In het begin is hij slechts enkele uren open en is het aantal klanten beperkt maar langzaamaan bouwt hij het klantenbestand op en vinden steeds meer particulieren hun weg naar 'groenten en fruit De Meyer’.

2010      Dochter Christel De Meyer stapt eveneens  mee in de zaak samen met broer en vader. De groot- en kleinhandel wordt verder uitgebouwd en door een grote verbouwing beschikt de zaak nu over 4 frigo's. Vanaf januari 2011 kunnen ook particulieren op vrijdagnamiddag hun groenten en fruit komen halen.

Nu beschikken we over een ruim en gevarieerd klantenbestand en leveren we aan diverse zaken : bakkers, slagers, traiteurs, buurtwinkels, restaurants,rusthuizen, broodjeszaken, … Daarnaast leveren we ook fruit op het werk aan bedrijven in regio Deinze en fruit op diverse scholen (ook buiten regio Deinze) in het kader van het Tutti Fruttiproject.